Over

Impressie over project Geldmattie door Open Rotterdam:

Geldmattie is een project van het Jongeren Informatie Punt Rotterdam. Geldmattie is een project voor en door jongeren. Jongeren die financieel zelfredzaam zijn worden gekoppeld aan jongeren die hulpvragen hebben op het gebied van geld, bijvoorbeeld over uitkomen met je geld of hoe schulden aangepakt kunnen worden.

Samen pakken zij de problemen die er zijn aan. Eens per week spreken ze af om hieraan te werken. De jongeren die hulpvragen hebben zijn tussen de 18 en 27 jaar. 

Het Jongeren Informatie Punt Rotterdam coacht en traint de Geldmatties, waardoor zij de jongeren aan wie ze gekoppeld zijn goed kunnen helpen. Voor het project Geldmattie is een financiele zelfredzaamheidsmatrix ontwikkelt door het Jongeren Informatie Punt Rotterdam, die ingezet wordt als meetinstrument in de coaching en begeleiding.

Het Jongeren Informatie Punt Rotterdam geeft al jaren cursussen en lessen over geld en budgetteren aan groepen jongeren en aan leerlingen van middelbare scholen. In de jongeren informatie winkel worden jongeren kortdurend begeleid met o.a. hulpvragen over geld en schulden. Hierdoor is specifieke expertise ontstaan op het gebied van jongeren en geld.

De jongeren informatiewinkel zit op de Vijverhofstraat 47 (ingang Hostel de Mafkees) en is open op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. 

Voor meer informatie over het Jongeren Informatie Punt Rotterdam en het project Geldmattie, neem gerust contact op:

T: 010 436 25 44

E: rotterdam@jip.org of josinestrormann@jongerenwerk.nl

Whatsapp: 06 14979031

Website: www.jip.org

cropped-mattie.transparant-kopie-e1461664841772.png

jip-rotterdam-logo-groot