Impressie over project Geldmattie door Open Rotterdam:

Geldmattie is een project van het Jongeren Informatie Punt Rotterdam. Geldmattie is een project voor en door jongeren. Jongeren die financieel zelfredzaam zijn worden gekoppeld aan jongeren die hulpvragen hebben op het gebied van geld, bijvoorbeeld over uitkomen met je geld of hoe schulden aangepakt kunnen worden.

Samen pakken zij de problemen die er zijn aan. Eens per week spreken ze af om hieraan te werken. De jongeren die hulpvragen hebben zijn tussen de 18 en 27 jaar.

Het Jongeren Informatie Punt Rotterdam coacht en traint de Geldmatties, waardoor zij de jongeren aan wie ze gekoppeld zijn goed kunnen helpen. Voor het project Geldmattie is een financiƫle zelfredzaamheidsmatrix ontwikkeld door het Jongeren Informatie Punt Rotterdam, die ingezet wordt als meetinstrument in de coaching en begeleiding.

Het Jongeren Informatie Punt Rotterdam geeft al jaren cursussen en lessen over geld en budgetteren aan groepen jongeren en aan leerlingen van middelbare scholen. We begeleiden al heel lang jongeren met hulpvragen over geld en schulden. Hierdoor is specifieke expertise ontstaan op het gebied van jongeren en geld.

Voor meer informatie over het Jongeren Informatie Punt Rotterdam en het project Geldmattie, neem gerust contact op:

Bellen of WhatsAppen: 06-38036734
E-mail: rotterdam@jip.org
Website: www.jip.org
Instagram: jiprotterdam

cropped-mattie.transparant-kopie-e1461664841772.png

jip-rotterdam-logo-groot